Annelund´s Bigård

Om

Vill man inte använda paypal så går det bra med swish till 0707737058  eller banköverföring,lägg då ett mail med beställningen till annelundsbigard@telia.com

Lite om oss :)

Försäljning av honung, ekologiska bivaxsalvor och bivaxljus

Vi finns även på facebook "Annelund´s Bigård"

Vi har bikupor utplacerade i Näshulta utanför Eskilstuna, på fem ställen för tillfället. Honungen från varje uppställningsplats skiljer sig både i smak och konsistens. Min tanke är att vid slungning hålla isär skördarna från de olika uppställningsplatserna. Att istället för att ympa honungen med föregående års honung, röra den för att få den mjuk och len. Det medför även att honungen får årets alldeles speciella smak.

Vi tillverkar även bivaxsalvor och använder då endast täckvax från våra egna samhällen och ekologiska, helst kallpressade oljor. Dessa salvor är väldigt dryga, en burk ansiktskräm räcker med daglig använding en till två månader. Använd gärna mycket på kvällen och mindre på morgonen då huden behöver en halvtimme till en timme för att absorbera oljorna.
Eftersom salvorna endast innehåller bivax, ekologiska vegetabiliska oljor och ekologiska eteriska oljor så är de både närande och mjukgörande för all sorts hud. Salvorna är även bra under vintern när det är kallt, inget vatten som fryser på huden men i stället en skyddande hinna av olja och bivax, som även låter huden andas.


Vår salva är registrerad hos CPNP och Läkemedelsverket.

Jag har nu fyra återförsäljare

Magdakullan´s gårdsbutik i Näshulta

Stavtorps honung och musteri i Malmköping

Relax body & soul i Västerås´

ZaWicca.se i Helsingborg

Är ni intresserade av att bli återförsäljare så är ni välkomna att höra av er. Dessutom så gjuter vi ljus av allt vax förutom täckvaxet. Det finns även traditionellt rullade ljus i olika former och värmeljus.
Dessa ljus doftar gått både av honung och bivax.
Bivax är helt vegetabiliskt och bättre för inomhus miljön och för den globala miljön.
Vanligt är att ljus innehåller paraffin som är en petroleumprodukt, däremot så är äkta stearinljus gjorda av animaliskt fett och även dessa är ett bättre val.
Tänk bara på att vid återvinning av aluminiumformen till värmeljuset, lossa på vekeshållaren då den oftast är gjort av järn. Båda delarna skall fortfarande sorteras som metall.

Om ni vill betala med banköverföring eller swish så går det bra att lägga ett mail med det ni vill beställa.

Om ni endast vill köpa ett cerat så går det att skicka med vanligt brev och portot blir då 7kr.