Annelund´s Bigård - ekologisk bivaxsalva

Om

Under tiden som omarbetningen pågår kommer butiken att hålla stängt och ingen försäljning kommer att ske. Räknar med att arbetet kommer att ta ca två veckor. Så förhoppningsvis är jag igång igen i mitten av februari. Med vänlig hälsning/Annelie

Omarbetning pågår i min webbutik. Jag håller på att minska ned antalet produkter gällande bivaxsalvor.  Även informationen gällande bivaxsalvorna håller på att ombearbetas då jag enligt gällande regler inte får tala om vad de olika fettsyrorna som ingår har för verkan på huden.

För att få mer information om fettsyrans egenskaper så måste jag be er att gå in på shenet.se för mer information eller googla efter en fettsyreguide/fettsyraguide. 

Lite om oss :)

Försäljning av honung, ekologiska bivaxsalvor och bivaxljus

Vi finns även på facebook "Annelund´s Bigård"

Vi har bikupor utplacerade i Näshulta utanför Eskilstuna, på fem ställen för tillfället. Honungen från varje uppställningsplats skiljer sig både i smak och konsistens. Min tanke är att vid slungning hålla isär skördarna från de olika uppställningsplatserna. Att istället för att ympa honungen med föregående års honung, röra den för att få den mjuk och len. Det medför även att honungen får årets alldeles speciella smak.

Vi tillverkar även bivaxsalvor och använder då inköpt ekologiskt bivax samt kallpressade oljor. Dessa salvor är väldigt dryga, en burk ansiktskräm räcker med daglig använding en till två månader. Använd gärna mycket på kvällen och mindre på morgonen då huden behöver en halvtimme till en timme för att absorbera oljorna.
Eftersom salvorna endast innehåller bivax, ekologiska vegetabiliska oljor och ekologiska eteriska oljor så är de både närande och mjukgörande för all sorts hud. Salvorna är även bra under vintern när det är kallt, inget vatten som fryser på huden men i stället en skyddande hinna av olja och bivax, som även låter huden andas.

Vår salva är registrerad hos CPNP och Läkemedelsverket.

Dessutom så gjuter vi ljus av vårt eget vax. Det finns även traditionellt rullade ljus i olika former och värmeljus.
Dessa ljus doftar gått både av honung och bivax.
Bivax är helt vegetabiliskt och bättre för inomhus miljön och för den globala miljön.
Vanligt är att ljus innehåller paraffin som är en petroleumprodukt, däremot så är äkta stearinljus gjorda av animaliskt fett och även dessa är ett bättre val.
Tänk bara på att vid återvinning av aluminiumformen till värmeljuset, lossa på vekeshållaren då den oftast är gjort av järn. Båda delarna skall fortfarande sorteras som metall.